Direct naar
Social media


Zomertrainingen - De Beachvolleybalschool
19580
page-template-default,page,page-id-19580,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Zomertrainingen

Beachvolleybal op het mooiste strand van Nederland!

De Beachvolleybalschool heeft in de zomer zo’n 60 trainingsgroepen, van talenten tot ervaren beachers en beginners. Je traint met mensen van je eigen niveau op onze trainingslocatie in Scheveningen. De beachvelden vind je naast het stadion, waar je een heerlijk biertje kunt drinken na het trainen. Kies een groep die bij jou past en geniet van het strand, heel veel beachvolleybal en een drankje terwijl de zon in de zee zakt.

Hoe werkt het?

Het zomerseizoen start in de week van 13 mei en is tot en met de week van 19 augustus. Je kunt kiezen om te trainen van 18.00 – 19.30 uur of van 19.30-21.00 uur. Op elk niveau kun je minstens twee keer trainen per week, meestal is dat één keer vroeg en één keer laat. Onder het kopje ‘niveau’s’ vind je een uitleg over welk niveau bij jou past en wanneer je kunt trainen.

Wanneer kun je trainen?

Check de dagen en tijden hier!

Beginners

NNB

Laag en Midden Laag

NNB

Midden en Hoog

NNB

Divisie

NNB

Uitleg over de niveaus

De niveaus van de groepen zijn als volgt ingedeeld:

 

Je start als Beginner, vanuit daar kun je doorstromen naar;
Laag,
Midden Laag,
Midden,
Midden Hoog,
Hoog,
3e divisie,
2e divisie.

 

Heb je al in de zaal gevolleybald, dan kun je soms de Beginners en Laaggroep overslaan. Heb je nog nooit gebeacht, maar wel hoog in de zaal gespeeld, dan kun je het beste ons even te contacten over welk niveau het beste bij je past.

 

Je kiest zelf voor welk niveau je je inschrijft, bijvoorbeeld op basis van het niveau van beachgroep waar je in getraind hebt.

 

Twijfel je over in welke groep je je in moet schrijven? Of staat de groep waar je wilt trainen er niet tussen? Stuur ons dan een mail. We helpen je graag verder.

Nieuw: Fit de zomer door!

De zomer is de perfecte periode om lekker fit te worden en te blijven! En ook als je veel wilt beachen, dan is een goede conditie en fitheid een belangrijke meerwaarde voor je spel. Daarom organiseren we elke trainingsavond een uur fysieke training. Geen gesjouw met gewichten, maar werken aan je conditie, uithoudingsvermogen, snelheid en basiskracht.

De work outs zijn van 18.00 – 19.00 uur. Je kunt er voor kiezen om dit vóór je training te doen, of juist op een andere dag. Je kunt zelfs elke dag meedoen als je het niet kunt laten. Wanneer je ook meedoet, je bent altijd op tijd klaar,  zodat je nog je hele zomeravond vrij hebt.

Meer weten over

Hoe werkt een groepsinschrijving?

Wil je zelf je eigen groep samenstellen, bijvoorbeeld met een groep vrienden, je zaalteam, familie, of een andere samenstelling, dan kan dat natuurlijk ook.
Kijk hier voor alle informatie, inschrijven, de voordelen en meer!

Wanneer is de zomercompetitie?

Trainen is super leuk, maar er gaat niks boven een wedstrijd spelen!Daarom organiseren we ook dit jaar een doordeweekse competitie. Zo kun je mooi wat je op de trainingen geleerd hebt in de praktijk brengen en meestrijden voor de titel! Hier vind je alle informatie over de zomercompetitie 2018!

Wanneer zijn de jeugdtrainingen?

Beachvolleybal is een leuke, actieve en toegankelijke sport.
We geven trainingen voor jeugd in de leeftijd 7 tot 17 jaar.
Kijk voor alle informatie op de pagina over jeugdtrainingen.

Wanneer is studentenvolley?

Donderdagavond is studentenavond bij De Beachvolleybalschool!

 

Wil je actief het weekend in, genieten van de relaxte strandvibe en een sportieve invulling geven aan je zomer? Kijk dan hier voor alle informatie!

Kalender 2018

Klik hier voor alle info!

Prijzen

 • Fit de zomer door

  14 weken van 18.00-19.00 uur

  46
 • Zomerseizoen

  14 weken trainen + Paradise League

  149
 • Zomerseizoen 2x per week trainen

  14 weken, 2x trainen + Paradise League

  275

TIPS

De eerste training

Elke groep traint op een vast veld met een vaste ballentas, bij de eerste training kun je je groep en trainer vinden bij het veld dat je hebt doorgekregen bij je inschrijving. Kom je er niet uit? Meld je dan even bij het beachloket, daar helpen we je verder!

Parkeren

Parkeren kan in Scheveningen Haven nauwelijks meer gratis. Ook in de Visserhaven kun je niet meer gratis staan. Goede warming up, om met de (ov) fiets te komen dus. We proberen nog een deal te sluiten met de gemeente, als dit lukt hoor je dat uiteraard meteen van ons!

In je sporttas

Op een warme trainingsavond verlies je soms meer dan een liter vocht. Zorg er dus voor dat je genoeg water bij je hebt. Je kunt altijd je flesjes vullen bij de kleedkamers in het stadion.

 

Op mooie zomeravonden zakt de zon in de zee, een goede zonnebril is onmisbaar, net als een tube zonnebrand.

Het is natuurlijk niet altijd 30 graden.. dus een warme trui na afloop is vaak ook wel lekker!

Drankje na afloop

Een drankje na afloop is natuurlijk super gezellig! Je kunt terecht bij het stadion, of bij één van de andere strandtenten in de buurt.

Competitie

Trainen is super leuk, maar er gaat niks boven een wedstrijd spelen!
Daarom organiseren we dit jaar een doordeweekse competitie. Zo kun je mooi wat je op de trainingen geleerd hebt in de praktijk brengen en meestrijden voor de titel!

HANDIGE INFO

Adres Trainingslocatie

Strandweg 4, Scheveningen Haven.

Aflasting van trainingen

Trainingen gaan eigenlijk altijd door.
Ervaring leert dan het in de stad nog zo slecht weer kan zijn, aan de kust hebben we vaak geluk en een ‘code geel’ kan, net als bijvoorbeeld onweer, zeer plaatselijk zijn. Er wordt daarom altijd gekeken naar hoe het weer op onze trainingslocatie is.

 

Er zijn een aantal gevallen waarin een training nooit doorgaat:

 • Het KNMI een weerswaarschuwing (code oranje/rood) afgeeft en deze om 16.00 uur nog geldig is. (een uitzondering is code oranje voor onweer)
 • Windkracht 8 Bft of meer is voorspeld voor Scheveningen.
 • De verwachte temperatuur onder de 10 graden is.

 

De training kan ter plekke worden afgelast, als:

 • Het onweert op de trainingslocatie.

Onweer is vaak lokaal en van korte duur. Daarom annuleren we de training nooit vooraf wanneer er onweer voorspeld is.

 

Bij onweer hanteren wij de volgende richtlijn:

 • We stoppen de trainingen wanneer het onweer minder dan 2 km weg is (d.w.z. 6 tellen tussen de bliksem en donder).
 • Als het onweert bij begin van de training wacht de trainer maximaal een half uur. Indien het na een half uur nog onweert, wordt de training definitief afgelast en later ingehaald.
 • Bij onweer tijdens de training, wordt de training stilgelegd en beschutting gezocht in een veilige locatie. Indien het na een half uur nog onweert, wordt de training definitief afgelast. De training wordt dan niet ingehaald.
Communicatie bij aflasting

Wanneer een training afgelast wordt in verband met de weersomstandigheden, worden alle groepen uiterlijk om 16.00 uur via de e-mail en sms op de hoogte gesteld.

Wanneer een training niet doorgaat omdat er geen trainer is, wordt dit door de trainer van de groep zo snel mogelijk per e-mail en sms aangegeven.

Inhalen trainingen

Trainingen worden later ingehaald indien:

 • De training vooraf afgelast is in verband met het voorspelde weer.
 • Het onweert bij het begin van de training en het na een half uur nog steeds onweert.
 • Er meer dan één keer een trainer afwezig is en er geen vervangende trainer geregeld is.

Trainingen worden niet later ingehaald wanneer:

 • Het tijdens de training gaat onweren en de training niet hervat wordt.
 • De deelnemers van een groep in overleg besluiten niet te willen trainen in verband met het weer.
 • De trainer afwezig is en er een vervangende trainer geregeld is.
Blessures

Helaas zijn blessures en sport geen vreemden van elkaar.
Om te voorkomen dat je geblesseerd raakt, zorgt de trainer altijd voor een goede warming up.

Mocht je onverhoopt toch geblesseerd raken in een training, is er op de trainingslocatie tijdens trainingstijden altijd iemand aanwezig met een EHBO diploma.

Bij een langdurige blessure, die meer dan 3 weken duurt, is er een mogelijkheid om een deel van het factuur bedrag terug te krijgen.

Neem hiervoor contact op met Mila Jonker, mila@beachvolleybalschool.nl.